Sartorius Göttingen car park

Sartorius AG, a pharmaceutical and laboratory equipment supplier based in Göttingen, will invest half a billion Euro in its headquarters by 2020. After 12 months of construction, dip handed over the car park as the first part of this large-scale project.

The floor space of 31,200 sq. m spans four levels and provides parking for 1,236 cars and 200 bicycles.

Parkhaus Sartorius Göttingen 11
Parkhaus Sartorius Göttingen 03
Parkhaus Sartorius Göttingen 08

The car park is designed for a useful life of 50 years with minimal maintenance costs. The dip ceiling is future-ready given that it is extremely long-lasting and low noise. Wider parking spaces and lanes provide added convenience and safety, even when parking vans und SUVs.

The car park’s architecture is defined by an impressive front building comprised of concrete elements. The central, covered corridor with cascading stairs reduces the amount of pedestrian traffic in the parking area.

31,200

sq. m of floor space

1,236

parking spaces

200

bicycle parking spaces

Year built

2015

Planner

Bünemann & Collegen GmbH

Photography

Christian Malsch,
Frank Stefan Kimmel