Sartorius Göttingen car park

Sartorius AG, a pharmaceutical and laboratory equipment supplier based in Göttingen, will invest half a billion Euro in its headquarters by 2020. After a construction period of 12 months each, dip handed over both construction phases of the parking garage.

The floor space of 54,100 sq. m spans four levels and provides parking for 2,254 cars and 200 bicycles.

Parkhaus Sartorius Göttingen 11
Parkhaus Sartorius Göttingen 03
Parkhaus Sartorius Göttingen 08

The car park is designed for a planned useful life of 50 years with minimal maintenance costs. The dip ceiling is future-ready given that it is extremely long-lasting and low noise. Wider parking spaces and lanes provide added convenience and safety, even when parking vans und SUVs.

The car park’s architecture is defined by an impressive front building comprised of concrete elements. The central, covered corridor with cascading stairs reduces the amount of pedestrian traffic in the parking area.

54,100

sq. m of floor space

2,254

parking spaces

200

bicycle parking spaces

Year built

Construction phase I: 2015
Construction phase II: 2019

Planners

Bünemann & Collegen GmbH,
Dälken Ingenieurgesellschaft mbH

Photography

Christian Malsch,
Frank Stefan Kimmel